Έρχεται το Πάσχα και ήδη οι περισσότεροι έχουμε ξεκινήσει να ψάχνουμε συνταγές για τα πατροπαράδοτα Πασχαλινά κουλουράκια και για νόστιμα Πασχαλινά μυρωδάτα τσουρέκια. Έχετε σκεφτεί ποτέ όμως, τι τρώνε τις ημέρες του Πάσχα σε άλλες χώρες του κόσμου; Εμείς συγκεντρώσαμε διάφορα Πασχαλινά φαγητά που μας έκαναν λίγο παραπάνω εντύπωση και σας τα παρουσιάζουμε σε αυτό το άρθρο.
Πασχαλινά φαγητά: Γερμανία
Στη Γερμανία, η ημέρα Πέμπτη πριν το Πάσχα, είναι γνωστή ως “Maundy Thursday”, ή αλλιώς Πράσινη Πέμπτη. Εκείνη την ημέρα οι Γερμανοί έχουν ως παράδοση να τρώνε πράσινα φαγητά. To πιάτο αυτό είναι η Chervil Soup, η οποία είναι μία απλή σούπα με βότανα, με κυριότερο συστατικό την μυρωνίδα, ένα φυτό παρόμοιο με τον μαιντανό. Διαβάστε την συνταγή Chervil Soup εδώ.
Πασχαλινά φαγητά: Αργεντινή
Pascua στα Ισπανικά σημαίνει Πάσχα, οπότε Tοrta Pascualina σημαίνει Τάρτα του Πάσχα. Η τάρτα είναι γεμιστή με βραστά αυγά, σπανάκι, αγκινάρες, και τυρί ρικότα. Τα αυγά συμβολίζουν την Ανάσταση του Χριστού. Είναι ένα νηστίσιμο πιάτο και πολύ διαδεδομένο κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής. Δείτε την συνταγή εδώ.
Mona de Pascua, Ισπανία
Ένα από τα διασημότερα Πασχαλινά φαγητά στην Ισπανία, είναι το Mona de Pascua. Την Κυριακή του Πάσχα, στην Ισπανία, οι νονοί, μετά την λειτουργία, προσφέρουν στα βαφτιστήρια τους τη “Mona”. Είναι, ένα παραδοσιακό γλυκό, το οποίο μοιάζει αρκετά στο δικό μας τσουρέκι. Στη μέση το διακοσμούνε με αυγό κανονικό ή σοκολατένιο. Το αυγό που είναι τοποθετημένο στη Mona το τσουγκρίζουν, ο ένας στο κεφάλι του άλλου, που συμβολίζει την χαρά της Ανάστασης και το τέλος της νηστείας.
Πασχαλινά φαγητά: Ρωσία
Στη Ρωσία (και Ουκρανία) φτιάχνουν τη διάσημη Πασχαλινή πυραμίδα από τυρί, το Pashka. Είναι συχνά διακοσμημένο με θρησκευτικά σύμβολα, όπως τα γράμματα XB, από το “Christos Voskres”, που σημαίνει “ο Χριστός αναστήθηκε”. Το βασικό του συστατικό είναι το τυρί (Ανθότυρο ή ρικότα), γιατί το λευκό συμβολίζει την αγνότητα, όπως ο Χριστός ή το αρνί. Φτιάχνεται κατά την διάρκεια της μεγάλης εβδομάδας και το Μ. Σάββατο το παίρνουν μαζί τους στην εκκλησία για να το ευλογήσουν. Δείτε την συνταγή εδώ.
Πασχαλινά φαγητά: Πολωνία
Η πιο γνωστή σούπα της Πολωνίας είναι η σούπα Zurek. Μία παραλλαγή της που συνηθίζουν οι Πολωνοί να φτάχνουν το Πάσχα είναι η Bialy Barszcz. Φτιάχνεται με λουκάνικα, αυγά και βούτυρο,τα οποία οι πιστοί ευλόγησαν στην εκκλησία την Κυριακή του Πάσχα. Δείτε την συνταγή εδώ.
Πασχαλινά φαγητά: Ιταλία
Το αλμυρό ναπολιτανικό ψωμί Casatiello έχει μακρά ιστορία, καθώς χρονολογείται από το 600 π.Χ. Είναι γεμιστό με τυρί, αυγά και κρέας. Έτσι πως ακούγεται το Casatiello μόνο για νηστίσιμο φαγητό δεν ακούγεται. Παρ’όλά αυτά είναι συνδεδεμένο με το Ιταλικό Πάσχα και συμβολίζει την υπόσχεση μιάς νέας ζωής. Η μορφή του ψωμιού μοιάζει με κορώνα και τα αυγά αντιπροσωπεύουν την αναγέννηση. Δείτε την συνταγή εδώ.
Βρείτε μας στα social media
Ακολουθείστε το Travelshare.gr στο Google News και μάθε πρώτος για τα ταξίδια μας, τις εξορμήσεις, τις προτάσεις και τις συμβουλές για κάθε προορισμο. Ακολουθείστε μας σε Facebook, Instagram, YouTube, TikTok & LinkedIn.
Αν σου άρεσε το άρθρο, κάνε την εγγραφή σου, στο Newsletter του Travelshare.gr για συνεχή ενημέρωση με νέα άρθα, διαγωνισμούς και ταξιδιωτικές πληροφορίες.
Ακολούθησε το TravelShare στο Google News για να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα.