Καθώς ήμασταν στην αναζήτηση για τις καλοκαιρινές μας διακοπές μας ήρθε στο κεφάλι η ιδέα να κάνουμε ένα ταξίδι οδικώς με αυτοκινούμενο. Είχαμε στο μυαλό μας διάφορα μέρη που θα θέλαμε να κάνουμε ένα τέτοιο ταξίδι με campervan.
Η απόφαση πάρθηκε λοιπόν και η χώρα στην οποία θα δοκιμάζαμε για πρώτη φορά να ζήσουμε μια τέτοια εμπειρία ήταν η Ουαλία.
Σε αυτό το άρθρο δε θα σας αναλύσω για τα μέρη που διανυκτερεύσαμε και επισκεφτήκαμε, αλλά θα σας πω για την εμπειρία του να μετακινείσαι αλλά και να μένεις σε ένα τροχοκινούμενο. Τα προβλήματα που μπορεί να συναντήσεις αλλά και το τι να προσέξεις πριν από μία τέτοια κίνηση, να νοικιάσεις δηλαδή ένα campervan και να κάνεις ένα roadtrip.
Πως ξεκίνησε η εμπειρία μας με το campervan.
Το ταξίδι μας λοιπόν είχε ως αφετηρία το Μπρίστολ της Αγγλία από όπου και θα παίρναμε το campervan που είχαμε νοικιάσει. Το κόστος του για 7 ημέρες ήταν 1.282 ευρώ μαζί με ένα booster κάθισμα για το παιδί αλλά και το full πακέτο ασφάλειας όπου προσέφερε η εταιρεία.
Ασφάλεια και πακέτο κάλυψης στην ενοινίαση campervan.
Στο full πακέτο περιλαμβάνεται κάλυψη ατυχήματος, κάλυψη ζημιών εξωτερικά και εσωτερικά του οχήματος καθώς και κάλυψη για ζημιές κάτω από το campervan. Η ασφάλεια δεν μας κάλυπτε για ζημιές στην οροφή του οχήματος. Για αυτό το λόγο έπρεπε να έχουμε το νου μας να μη περάσουμε από σημεία στα οποία υπήρχε πιθανότητα να προκληθεί κάποια ζημιά όπως πολυώροφοι χώροι στάθμευσης ή κάποια σημεία με χαμηλές αψίδες ή δέντρα με κλαδιά που ξεκινάνε από χαμηλά.
Αφού λοιπόν φτάσαμε στο σημείο από όπου και θα παραλαμβάναμε το campervan, ξεκίνησε η διαδικασία με τα τελικά στάδια της παράδοσης του οχήματος από την εταιρεία προς εμάς.
Είχα στο μυαλό μου πως πρέπει γενικά πριν παραλάβεις ένα όχημα πρέπει να κάνεις έναν καλό έλεγχο για τυχόν ζημιές και φθορές που μπορεί να υπάρχουν σε όλο το αμάξι. Όμως μιας και δεν είμαι γνώστης του αντικειμένου αλλά και γενικά δεν έχω νοικιάσει ξανά κάποιο τροχοκινούμενο μπορώ να σου πω πλέον πως ο αρχικός μου έλεγχος δεν ήταν και από τους καλύτερους.
Και αυτό στο λέω διότι έχω ακούσει ιστορίες για επιπλέον χρεώσεις (με αρκετά μεγάλα ποσά) μετά την επιστροφή ενός campervan για ζημιές οι οποίες δεν είχαν προκληθεί από τους ενοικιαστές.
Για αυτό το λόγο επιλέξαμε να νοικιάσουμε το όχημα με τη καλύτερη και πιο ακριβή επιλογή για την ασφάλισή του ούτος ώστε να μην βρεθούμε με κάποια τρελή επιπλέον χρέωση.
Τι ελέγχους να κάνεις πριν παραλάβεις το campervan
Σε αυτό το σημείο θα σου πω πια είναι τα σημεία που ελέγξαμε στην αρχή και προς το τέλος αυτού του άρθρου θα σου πω πια είναι αυτά που δεν ελέγξαμε και τα οποία θα μπορούσαν να μας χρεωθούν ως ζημιές που προκλήθηκαν από εμάς (αν δεν είχαμε το πλήρες πακέτο ασφάλειας).
Όπως είπα και πριν, εμείς επιλέξαμε τη full ασφάλιση, πράγμα που σημαίνει πως ότι είχαμε πλήρη κάλυψη ζημιών (αν δεν προκαλούσαμε εμείς κάποιο ατύχημα π.χ. με την επήρεια αλκοόλ ή κάποια ζημιά από βανδαλισμό).
Τελικές γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Πριν παραλάβουμε το όχημα, έπρεπε να ολοκληρώσουμε μερικά ακόμα βήματα. Όπως η επιβεβαίωση των στοιχείων των διαβατηρίων αλλά και των αδειών οδήγησης. Τέλος έπρεπε να καταθέσουμε και το deposit που είναι στην ουσία μια κάλυψη όπου ζητάνε όλες οι εταιρείες. Η κάθε μία έχει τη δική της χρέωση αλλά και απαίτηση για το είδος κάρτας όπου δέχεται. Στη περίπτωσή μας η εταιρεία όπου νοικιάσαμε το campervan χρέωνε 650 λίρες Αγγλίας και δέχονταν και πιστωτική αλλά και χρεωστική κάρτα.
Ξενάγηση στο campervan και έλεγχοι.
Αφού ολοκληρώσαμε όλα τα βήματα, στην αρχή ο υπεύθυνος μας ξενάγησε γύρω από το campervan εξωτερικά με σκοπό να μας δείξει τις ζημιές (γρατζουνιές, χτυπήματα) που υπήρχαν από προηγούμενους στο όχημα και στη συνέχεια προχωρήσαμε στο εσωτερικό του.
Παράλληλα με τη ξενάγηση αυτή μας έδειχνε και το πως λειτουργούν τα πράγματα. Αρχικά μας έδειξε πως δουλεύουν τα φώτα στο χώρο του «σαλονιού», του μπάνιου καθώς και του δωματίου και στη συνέχεια μας έδειξε τους αποθηκευτικούς χώρους που υπάρχουν σε όλο το campervan αλλά και πως λειτουργεί το σύστημα για να μπορέσεις να μαγειρέψεις. Γενικά είχαμε το χρόνο να δούμε αρκετά πράγματα και να κάνουμε όσους ελέγχους θέλαμε πριν ολοκληρώσουμε τη διαδικασία της ενοικίασης του τροχοκινούμενου.
Βεβαίως ότι πληροφορία χρειάζεσαι υπάρχει πολύ οργανωμένα και επεξηγηματικά μαζί με φωτογραφίες αλλά και με αναλυτική παρουσίαση με βίντεο στη σελίδα της επιχείρησης όπου και μπορείς να ανατρέξεις οποιαδήποτε στιγμή.
Το roadtrip με campervan ξεκινάει.
Αφού ήμασταν «έτοιμοι» με τους ελέγχους και με τις τελευταίες διαδικασίες, βάλαμε τα πράγματά μας στο όχημα και ήμασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε το οδικό ταξίδι προς την Ουαλία.
Η πρώτη αίσθηση να οδηγάς ένα δεξιοτίμονο αυτοκινούμενο στα αριστερά.
Και εκεί είναι που όλο το άγχος μου, έκανε την εμφάνισή του. Το να οδηγείς για πρώτη φορά στη ζωή σου ένα βανάκι 6 μέτρων ήταν από μόνο του αγχωτικό. Αν συμπεριλάβεις στην εξίσωση πως αυτό το βανάκι ήταν δεξιοτίμονο και παράλληλα οδηγούσες στην αριστερή πλευρά του δρόμου το έκανε να μοιάζει τρομερά δύσκολο.
Εκείνη τη στιγμή ήμουν εκτός των νερών μου. Έπρεπε να προσπαθήσω να αντιληφθώ αρχικά τον όγκο του οχήματος, τον τρόπο που στρίβει και το πόσο χώρο απαιτεί για να πάρει τη στροφή αλλά παράλληλα έπρεπε να προσαρμόσω τον εγκέφαλό μου σε αυτόν το νέο τρόπο οδήγησης. Δεν θα το παίξω ούτε καλός οδηγός αλλά ούτε και κάποιος όπου δεν αγχώνεται εύκολα σε μία τέτοια κατάσταση.
Βρες κατάλυμμα για τη διαμονή σου στην Ουαλία σε αυτόν το σύνδεσμο.
Μπορώ να πω πως χρειάστηκα λίγο χρόνο μέχρι να προσαρμόσω τον εγκέφαλό μου στο νέο τρόπο οδήγησης. Φυσικά το έκανε πολύ πιο εύκολο και εφικτό το ότι υπήρχαν οχήματα στο δρόμο συνέχεια πράγμα που σημαίνει ότι ας πούμε «σε πάει το ρεύμα».
Το σημείο που ήταν λίγο παραπάνω δύσκολο ήταν για το που θα κοιτάξεις αρχικά σε μία διασταύρωση. Και εδώ όμως, η λύση ήρθε από το πως ήταν δομημένοι οι δρόμοι. Στο μεγαλύτερο ποσοστό όλης της Ουαλίας, αντί για διασταυρώσεις υπήρχαν κυκλικοί κόμβοι κάτι που έκανε ακόμα πιο εύκολη την οδήγηση.
Τι έκανε πιο εύκολη την οδήγηση του campervan.
Το ότι στις μέρες μας έχουμε το GPS σε μεγάλες οθόνες δίπλα στον οδηγό είναι μια από τις σημαντικές προσθήκες. Αυτό είναι ακόμα κάτι που με βοήθησε αρκετά στο να απωθήσω από πάνω μου το άγχος για της οδήγησης από αριστερά αλλά και το τρόπο που θα συμπεριφερθώ σε μία διασταύρωση (όπου υπήρχε).
Ακόμα ένα στοιχείο που με βοήθησε στην οδήγηση ήταν το ότι το campervan διέθετε αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, όπου και εκεί με βοήθησε, καθώς δεν είχα στο νου μου και την αλλαγή ταχυτήτων. Κάτι που δεν είναι τόσο τραγικό (σε αντίθεση με το να ήταν χειροκίνητο), αλλά σκέψου πως είχα στο μυαλό μου μια κίνηση ή μια σκέψη λιγότερη.
Αφού λοιπόν κάναμε τα απαραίτητα ψώνια για τις υπόλοιπες ημέρες μας, ξεκινήσαμε από το Μπρίστολ για ένα διαφορετικό οδικό ταξίδι στην Ουαλία με campervan.
Στους δρόμους της Ουαλίας με το αυτοκινούμενο.
Αρχικά οδήγησα μέσω εθνικής οδού όπου ήταν ένα κομμάτι που μπορώ να πω πως έκανε ακόμα πιο εύκολη τη μετάβαση της οδήγησης μέσα στο κεφάλι μου από την δεξιά στην αριστερή λωρίδα του δρόμου. Με το αμάξι όλα καλά για αρχή ώσπου έφτασε η στιγμή για να οδηγήσω στους στενούς δρόμους της Ουαλίας.
Εκεί ήταν που έκανε την εμφάνισή του ξανά το άγχος σχετικά με τον όγκο του οχήματος αυτή τη φορά. Όμως δε κράτησε για πολύ καθώς η κίνηση ήταν ασφαλώς λιγότερη από ένα αστικό κέντρο αλλά και παράλληλα η οδηγική συμπεριφορά των ανθρώπων ήταν άψογη. Και αυτό κράτησε σε όλο το ταξίδι μας.
Οδηγική παιδεία των Ουαλών.
Αρχικά οι αποστάσεις που κρατούσαν από τα προπορευόμενα οχήματα ήταν πάνω από ένα αυτοκίνητο πράγμα που βοήθησε στο να μη μου φορτωθεί επιπλέον πίεση. Εκτός από την απόσταση που άφηναν, σχεδόν ποτέ δεν έκαναν κάποια επικίνδυνη προσπέραση αλλά και γενικά δεν προσπερνούσαν όταν ήσουν σε επαρχιακό δρόμο. Υπομονετικά περίμεναν από πίσω μου, χωρίς κόρνες και με σωστή απόσταση.
Γενικά όλη η εικόνα που έχω από το ταξίδι αυτό σχετικά με την οδήγηση είναι η καλύτερη. Οι άνθρωποι ξέρουν να συμπεριφέρονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο δρόμο και αυτό ήταν από τα σημαντικότερα πράγματα που με βοήθησαν στο να διώξω κάθε φόβο και άγχος.
Πως είναι ένα roadtrip με campervan στην Ουαλία.
Το ταξίδι μας συνεχίστηκε κανονικά και επισκεφτήκαμε αρκετά μέρη. Είδαμε απίστευτα τοπία μέσα στη φύση. Περάσαμε αρκετά λιβάδια αλλά και δασικές περιοχές. Γενικά ήταν ένα ταξίδι με το κυρίαρχο χρώμα να είναι το πράσινο.
Από τη θέση του οδηγού να σου πως ήταν ένα από τα πιο όμορφα roadtrips που έχω κάνει ως τώρα και πραγματικά το χάρηκα αρκετά. Απόλαυσα πάρα πολύ την οδήγηση σε τέτοια μέρη και σε κάθε στροφή ήμουν με το στόμα ανοιχτό και τα μάτια μου γεμάτα από χαρά.
Κάθε μέρα ήθελα να κάτσω στη θέση του οδηγού και να πάρουμε τους δρόμους για να επισκεφτούμε ακόμα ένα νέο μέρος. Πραγματικά, τα άγχη και οι φοβίες που είχα στην αρχή, εξαφανίστηκαν μέσα σε 2 ώρες από τη στιγμή που ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι.
Η τελική άποψή μου για ένα τέτοιο roadtrip.
Η εμπειρία ενός τέτοιου ταξιδιού με campervan ήταν το λιγότερο που μπορώ να πω, εκπληκτική. Το αυτοκινούμενο έκανε αυτό το ταξίδι ευχάριστο και η ευκολία που σου προσέφερε με το να είσαι στο όχημά σου και να έχεις τη δυνατότητα να επισκεφτείς διάφορα μέρη και ταυτόχρονα να μπορείς να κοιμάσαι, να μαγειρεύεις και να περνάς αρκετό χρόνο σε αυτό ήταν το κάτι άλλο.
Με ένα campervan στην Ουαλία έχεις τη δυνατότητα να διανυκτερεύσεις σε κάποιο χώρο στάθμευσης χωρίς να έχεις κάποιο πρόβλημα με τις αρχές (αρκετά Parking επιτρέπεται η διανυκτέρευση). Φυσικά σε μία τέτοια χώρα που απ’ ότι φάνηκε αυτός ο τρόπος διακοπών είναι αρκετά διαδεδομένος και κάτι το σύνηθες, να ξέρεις πως υπάρχουν αρκετά οργανωμένα μέρη (campsites) όπου μπορείς να διανυκτερεύσεις.
Είναι καλά οργανωμένα και τα περισσότερα παρέχουν παροχή για να έχεις ρεύμα αλλά και καθαρό νερό για τις μέρες που θα μείνεις. Ακόμα υπάρχουν αρκετά campsites όπου πέρα από τα σημεία για να απορρίψεις τα βρώμικα νερά αλλά και αυτά της τουαλέτας διαθέτουν και εγκαταστάσεις με πλυντήρια και στεγνωτήρια αλλά και χώρου όπου μπορείς να πλύνεις τα κουζινικά σου αλλά και τα ποδήλατά σου.
Σταύθμευση ενός campervan στην Ουαλία.
Τέλος μιας και είπαμε για τους χώρους στάθμευσης, να σου πω ότι σε αρκετά μέρη που επισκεφτήκαμε υπήρχαν σημεία για να παρκάρουμε τα οποία δεν τα λες και ακριβά. Για παράδειγμα, 4 ώρες στάθμευσης κόστιζαν από 4 έως 4,5 λίρες. Οπότε και εδώ έχεις μια ευκολία. Δεν παρατήρησα να πω την αλήθεια σημεία στα οποία μπορούσαμε να σταθμεύσουμε δωρεάν. Στα περισσότερα μέρη εκτός κάποιου υπαίθριου χώρου στάθμευσης είχες τη δυνατότητα να παρκάρεις μόνο αν ήσουν κάτοικος της περιοχής.
Τι πρέπει να προσέξεις κατά την ενοικίαση campervan και όχι μόνο.
Στην αρχή του άρθρου μίλησα για τον έλεγχο που έπρεπε να κάνουμε όταν ήμασταν στο Μπρίστολ πριν την ολοκλήρωση της ενοικίασης. Και είπα πως θα μιλήσω στο τέλος του για τα σημεία τα οποία θα έπρεπε να είχαμε ελέγξει.
Και θα στα πω τώρα, διότι και εγώ κατάλαβα το πως πρέπει να γίνεται ένας έλεγχος πριν από τη παραλαβή ενός campervan ή τροχόσπιτου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας και μάλιστα από τη πρώτη μέρα.
Πάμε λοιπόν από την αρχή.
1 Φυσικά το πρώτο πράγμα που ελέγχεις είναι το εξωτερικό του οχήματος για γρατζουνιές, χτυπήματα, βαθουλώματα κτλ. Σε αυτό το σημείο να σου πω πως καλό θα είναι να βγάλεις μερικές φωτογραφίες αλλά και βίντεο από όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία του αυτοκινούμενου πριν βάλεις τις τελικές υπογραφές.
2 Επιπλέον θα πρέπει και το τονίζω, να ελέγξεις όλα τα παράθυρα αν ανοίγουν και κλείνουν σωστά, τις σίτες που μπορεί να διαθέτει καθώς και τα σκίαστρα τους.
Στη δική μας περίπτωση, όταν φτάσαμε στο πρώτο μέρος που θα διανυκτερεύαμε, πήγαμε να ανοίξουμε τα παράθυρα για να μπει καθαρός αέρας και διαπιστώσαμε πως το ένα από τα πλαϊνά παράθυρα με το που το άνοιγες, έπεφτε.
Μάλλον από κάποιο προηγούμενο χτύπημα είχε χαλάσει το σημείο όπου έπιανε το παράθυρο στη βάση του πλαισίου του (δεν λειτουργούσε με μεντεσέ). Επομένως αν δεν το είχε καταγράψει η εταιρεία πριν τη παραλαβή σου, τότε με την επιστροφή του οχήματος θα έπρεπε να πληρώσεις για τη ζημιά. Και πάλι όμως εξαρτάται με το τι ασφάλεια έχεις πληρώσει.
3 Θα πρέπει ακόμα να ελέγξεις όλα τα ντουλάπια και τα πορτάκια που έχει το campervan για το αν ανοίγουν και κλείνουν σωστά και αν κλειδώνουν για να μην έχεις πρόβλημα να ανοίξουν την ώρα που θα στρίβεις αλλά και να μη φορτωθείς τη ζημιά που μπορεί να έχει.
4 Στη συνέχεια θα πρέπει να ελέγξεις το κεντρικό πίνακα (control panel) που (αν) διαθέτει το campervan για την ορθή λειτουργία του. Να δοκιμάσεις να ανοίξεις όλα τα φώτα, να ελέγξεις αν δουλεύει η αντλία του νερού και αν τρέχει σωστά νερό στη βρύση, τη ντουζιέρα αλλά και στο καζανάκι.
5 Αν το αυτοκινούμενο που θα πάρεις διαθέτει κουζίνα, θα πρέπει να ελέγξεις να λειτουργεί σωστά και δεν έχεις θέματα με το υγραέριο και με τη λειτουργία της και να δεις και αν το ψυγείο ανοιγοκλείνει και δουλεύει σωστά καθώς και η κατάψυξή του.
6 Επιπλέον θα πρέπει να ελέγξεις για την ορθή λειτουργία του συστήματος θέρμανσης που διαθέτει το αυτοκινούμενο.
7 Στη συνέχεια θα πρέπει να ελέγξεις, αν το κρεβάτι σου ανεβοκατεβαίνει, να λειτουργεί σωστά ο μηχανισμός και χωρίς προβλήματα.
8 Τέλος, καθώς εκτός από σπίτι, να μη ξεχνάμε, είναι και αυτοκίνητο, οπότε θα πρέπει να κάνεις και εκεί κάποιους ελέγχους ή να πεις στον υπεύθυνο να κάνει αυτός τον έλεγχο μπροστά σου. Αλλιώς να σου υπογράψει επίσημα στη φόρμα ενοικίασης ότι το όχημα έχει κάνει τα service του και πως δεν έχει κάποιο μηχανικό ή άλλου είδος πρόβλημα.
Αν το όχημα μπορεί να σου εμφανίσει ενδείξεις για τη στάθμη του λαδιού και των μπαταριών του, τότε μη παραλήψεις να τα ελέγξεις (στη δική μας περίπτωση διάθετε κάτι τέτοιο).
9 Μπορείς να κάνεις έναν έλεγχο στους υαλοκαθαριστήρες, στους καθρέπτες και γενικά οτιδήποτε έχει να κάνει με το campervan ως όχημα.
10 Γενικά ό,τι υπάρχει σε ένα αυτοκινούμενο καλό είναι να το ψάξεις αρκετά καλά και ότι βρεις να το επισημάνεις στον υπεύθυνο της επιχείρησης. Σαφώς να θυμάσαι, πως καλό θα είναι να έχεις αρκετές φωτογραφίες αλλά και βίντεο από όλους τους ελέγχους που θα κάνεις καθώς και με τις πιθανόν αστοχίες ή βλάβες που θα έχεις βρει.
Μη ξεχνάς πως είναι επιχείρηση και πως προσπαθεί από τη μεριά της να γλυτώσει κάποια έξοδα για πολλά από αυτά. Ακόμα καλό θα είναι να μην επαναπαυτείς στη πλήρη ασφάλιση που μπορεί να έχεις κάνει διότι υπάρχουν αρκετά σημεία στα οποία δε σε καλύπτει.
Που μας κάλυπτε και που όχι η ασφάλεια του campervan.
Στη δική μας περίπτωση όταν ρώτησα τι είναι αυτό που μας καλύπτει μου απάντησαν για το αυτοκίνητο εξωτερικά και εσωτερικά (εκτός αν διαπιστωθεί βανδαλισμός), κάλυψη κρυστάλλων καθώς και κάλυψη κάτω από το αμάξωμα.
Αυτά στα οποία δεν μας κάλυπτε ήταν οι ζημιές στην οροφή του campervan καθώς και στη τέντα που διαθέτει. Οπότε αν κάποιο κλαδί ή το ταβάνι από ένα κλειστό χώρο στάθμευσης προκαλούσαν γρατζουνιά ή ζημιά στον ουρανό του οχήματος τότε θα έβαζα από τη τσέπη μου λεφτά. Αν άνοιγα τη τέντα και τη διέλυε ένας δυνατός άνεμος ή ακόμα και εγώ δε την είχα στήσει σωστά τότε πάλι θα πλήρωνα επιπλέον χρήματα.
Ρίξε μια ματιά σε αυτόν τον σύνδεσμο για την ενοικίαση campervan
Για όλους λοιπόν αυτούς τους λόγος, καλό είναι πάντα να προσέχουμε τη ξένη περιουσία που μας δανειστικέ και φυσικά να τη σεβόμαστε αλλά ακόμα περισσότερο να οδηγούμε με προσοχή και ΠΟΤΕ υπό την επήρεια αλκοόλ ή ουσιών.
Όχι για να μη κάνουμε κάποια ζημιά αλλά κυρίως να μη πάρουμε κανέναν στο λαιμό μας. Όλοι έχουμε σπίτια αλλά και οικογένειες να μας περιμένουν.
Πως ήταν τελικά η εμπειρία με το campervan.
Η εμπειρία μας με ένα campervan στην Ουαλία ήταν μέσα στα πιο όμορφα ταξίδια που έχουμε κάνει οδικός. Βέβαια κάθε ταξίδι έχει τη δική του ξεχωριστή ομορφιά και δε μπορείς να τα βάλεις όλα σε ένα σακί.
Όμως το roadtrip με ένα campervan ήταν ή πρώτη φορά που το δοκιμάσαμε και μπορώ να πω ότι μας άνοιξε άλλους ορίζοντες και έναν διαφορετικό τρόπο για να προσεγγίζεις έναν τόπο και να τον γυρνάς. Βλέπεις εικόνες από μέρη που σχεδόν σίγουρα δε θα πήγαινες ποτέ στη ζωή σου. Ταξιδεύεις σε μέρη που δεν θα δεις και πολλούς τουρίστες από άλλες χώρες αλλά κυρίως εσωτερικό τουρισμό.
Διάβασε για ακόμα ένα οδικό ταξίδι που κάναμε σε αυτόν το σύνδεσμο.
Το campervan το ίδιο μπορώ να πω πως και από θέμα οδήγησης αλλά και γενικά η κατάσταση του οδηγώ από το ένα μέρος στο άλλο, αλλά και ζω μέσα σε αυτό είναι κάτι που με ενθουσίασε και με έκανε να ψάχνω και για τους επόμενους προορισμούς, χειμερινούς αλλά και καλοκαιρινούς για να πάνω με ένα campervan.
Στην Ουαλία με campervan Youtube μέρος 1ο
Ένα ξεχωριστό ταξίδι στην Ουαλία με campervan μόλις ξεκίνησε. Ελάτε μαζί μας σε αυτό το θαυμάσιο τόπο, με τα γραφικά χωριά του, τα καταπράσινα λιβάδια και ιδιαίτερης ομορφιάς τοπία.
Επιβιβαστείτε στο campervan και πάμε να κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι. Ένα ταξίδι που πραγματικά μας άνοιξε νέους δρόμους και μας γέμισε εικόνες και αναμνήσεις που δύσκολα θα ξεχάσουμε.
Σε αυτό το πρώτο μέρος από το ταξίδι στην Ουαλία με campervan θα ξεκινήσουμε από το Μπρίστολ όπου και νοικιάσαμε το αυτοκινούμενο, θα οδηγήσουμε μέχρι το Elan Oaks όπου και θα διανυκτερεύσουμε, θα επισκεφτούμε 2 φράγματα και θα διασχίσουμε τη κοιλάδα Elan. Θα κάνουμε μία στάση στο Aberystwyth και στη συνέχεια στο New Quay όπου και εκεί θα μείνουμε για 3 βράδια.
Βρείτε μας στα social media
Ακολουθείστε το Travelshare.gr στο Google News και μάθε πρώτος για τα ταξίδια μας, τις εξορμήσεις, τις προτάσεις και τις συμβουλές για κάθε προορισμο. Ακολουθείστε μας σε Facebook, Instagram, YouTube, TikTok & LinkedIn.
Αν σου άρεσε το άρθρο, κάνε την εγγραφή σου, στο Newsletter του Travelshare.gr για συνεχή ενημέρωση με νέα άρθα, διαγωνισμούς και ταξιδιωτικές πληροφορίες.
Ακολούθησε το TravelShare στο Google News για να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα.